Aromânii: Muzica polifonică fârșerotească – a doua parte (@TVR2)

Episodul 14 din seria documentară Aromânii, realizată de Maria Cica, difuzat în anul 2013 la #TVR2.

Dintre aromâni, muzica polifonică este specifică doar fârşeroţilor. Acest gen de muzică arhaică este pe cale de dispariţie, cântecele fârșerotești putând fi auzite în prezent, în ţara noastră, doar la comunităţile din Constanţa şi Bucureşti, unde sunt cântate doar de bătrâni.

La Televiziunea Română a fost realizată o înregistrare în premieră cu fârşeroţii din Cogealac (Constanţa) şi Pipera (Bucureşti), înregistrare de mare valoare aristică având în vedere caracterul unic și irepetabil.

http://www.facebook.com/fantvr1
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/tvrcanaluloficial

   
Despre autor
- Maria Cica este jurnalist la Televiziunea Română. Și-a început activiatatea jurnalistică în anul 1996 în cadrul Centrului Informațional Telegraf - TV Neptun din Constanța unde a activat până în 2005, când s-a transferat la Televiziunea Națională. De origine aromâncă fârșeroată și-a concentrat în principal demersurile jurnalistice asupra istoriei, culturii și tradițiilor etniei din care face parte.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>