Aromânii – Întoarcerea la origini, episodul 2, 2004

În august 2004 mai mulți bătrâni aromâni din Constanța și-au realizat visul de o viață, acela de a revedea locurile natale din Grecia, pe care le părăsiseră cu mai bine de 70 de ani in urmă. Cel care le-a îndeplint visul a fost Niculae Dușu, prședintele SC CELCO SA, excursia fiind organizată de Elena Wisoșenschi prin Fundația Mușata Armână din Mihail Kogălniceanu.
Excursia a fost filmată de o echipă a TV Neptun din Constanța, formată din Maria Cica, reporter, și Petre Paris, cameraman.

Categoria: Filme, Reportaje
   
Despre autor
- Maria Cica este jurnalist la Televiziunea Română. Și-a început activiatatea jurnalistică în anul 1996 în cadrul Centrului Informațional Telegraf - TV Neptun din Constanța unde a activat până în 2005, când s-a transferat la Televiziunea Națională. De origine aromâncă fârșeroată și-a concentrat în principal demersurile jurnalistice asupra istoriei, culturii și tradițiilor etniei din care face parte.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>