Aromânii: Albania – a doua parte (@TVR2)

Episodul 2 din seria documentară Aromânii, realizată de Maria Cica, difuzat în anul 2010 la #TVR2.

În sud-estul Albaniei există orașul Korcea, considerat capitala aromânilor din Albania, iar mai sus de Korcea, în munți, se află ruinele legendarului oraş Moscople, înfiinţat de aromâni în secolul al XVI-lea. Moscopole a fost prima metropolă a Balcanilor, renumită pentru luxul și bogăţia locuitorilor ei. I se mai spunea și “oraşul celor 24 de biserici”, ctitoriile aromânilor fiind monumente unice de arhitectură, atât în Balcani cât şi în toată Europa.

http://www.facebook.com/fantvr1
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/tvrcanaluloficial

Categoria: Documentare, Filme
   
Despre autor
- Maria Cica este jurnalist la Televiziunea Română. Și-a început activiatatea jurnalistică în anul 1996 în cadrul Centrului Informațional Telegraf - TV Neptun din Constanța unde a activat până în 2005, când s-a transferat la Televiziunea Națională. De origine aromâncă fârșeroată și-a concentrat în principal demersurile jurnalistice asupra istoriei, culturii și tradițiilor etniei din care face parte.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>